Een week van obscure vondsten, spierpijn en contacten leggen. En: heel veel resultaat!

6De eerste dag dat we werkelijk in ons huis aan de slag gingen konden we niet wachten om te beginnen. Maar waar? Eerst maar opruimen, sorteren en inventariseren wat er eigenlijk aan bouwmateriaal in de ‘woonkamer’ en bovenverdieping ligt. We hielden ongeveer een meterhoge stapel aan bruikbare gipsplaten over, en een even hoge stapel aan kromme onbruikbare exemplaren met hoekjes eraf. We raapten een hele doos aan schroeven en klein materiaal bij elkaar.

vondst1En de eerste vondsten kwamen goed van pas: een boormachine met oplader en (eerst dood maar reanimeerbare) reserveaccu, twee campingstoelen, een bezem en veger met blik. En een bouwradio! De werkschoenen maat 45 en de wollen trui hebben we nog niet in kunnen zetten.

De berg met onderdelen die een keuken moest worden hebben we ook opgestapeld. Lelijke, gammele kastjes, maar mooie houten aanrechtbladen en spoelbak.

In het huis ligt verder heel veel hout, en aan de muren zitten ook nog deels bruikbare gipsplaten. Ook handig: een berg isolatiemateriaal, 8 plafondlampen en 5 losse deuren.

De lijst met vondsten wordt steeds mooier en het verhaal steeds interessanter.

18De tweede dag gaan we beneden in de jungle aan de slag. We vinden de meest bizarre dingen. Bijvoorbeeld: een verroeste Tomos-brommer en de bovenkant en deuren van een luxe regendouche met bluetooth. En hekken, prikkeldraad, een wasmolen, een Workmate en kruiwagen. We maaien ons een weg door het oerwoud en langzaam ontwaren we de contouren van een terras, een tuinpad en de oude erfgrens. De jungle blijkt toch niet eindeloos! Langzaam komt er zowaar een tuin-achtig terrein tevoorschijn.

vondst4De derde dag is het tijd om wat contacten te leggen. We bellen een bevriende aannemer om naar de kapotte dakhoek te komen kijken, bestellen een oud-ijzer boer en komen zelfs via via aan iemand die de warmtelamp, groeitent en hygrometers wel wil ophalen.

Alle natgeregende gipsplaat en ander puin verzamelen we aan de weg in zakken. Dat brengen we dit weekend naar het milieupark.

Alle omgevallen of omgezaagde bomen die we ook in de tuin vinden stapelen we op om later klein te zagen. Mooi voor als we straks een houtkachel hebben. We besteden de volgende dag aan het bouwen van een houthok volledig uit gevonden spul: een groot pallet, houten balkje, een stuk plaat en als bovenkant de douchedeuren!

Eerste tip: laat zo snel mogelijk een hoop zooi ophalen of breng het weg.

Maar nummer twee: bewaar zeker ook alles wat nog goed is, ook al weet je nog niet wat je ermee kan. Want voor je het weet sta je dus een superluxe houthok te bouwen met die douchedeuren.